История
МЕБЕЛНА ФАБРИКА “АМО”
28.12.2018 г.

Всичко започва от фиданката на младото дърво, преминава през много зими и лета, пролети и листопади; през ръцете на стотици хора, докато придобие истинския вид на обработената мебел.
В последните години успешно навлязоха и много изкуствени материали заместващи естествените откъм здравина якост цвят и качество.
За 24-те години откакто бе създадена МЕБЕЛНА ФАБРИКА “АМО” се утвърди като един от основните производители на качествено обзавеждане на основата на ламинираните плочи в България.

Наша гордост са добре сработилият се производствен и търговски екип, комбиниран със собствена фабрика на площ от 4,500 м2; , оборудвана с последно поколение машини. Разчитаме също и на нашите дълггодишни партньори по веригата на доставки от суровини до полуготови и готови детайли и продукти в металната, дървопреработвателната и мебелната индустрии. Те ни дават възможността да изпълняваме ако не всички, то повечето от желанията на клиентите ни. В резултат те получават задоволството, че са работили с една наистина сериозна фирма.
Продажбите ни са насочени към 3 основни целеви пазара за МЕБЕЛИ: ОФИСНИ, АПАРТАМЕНТНИ СТАИ, и НЕСТАНДАРТНО ОБЗАВЕЖДАНЕ – дизайнерски решения за ДОМА и за ДРУГИ обекти.
Възможностите на МЕБЕЛНА ФАБРИКА “АМО” за производство на голям обем работа в кратки срокове се е доказвала неведнъж както в офисното, хотелското, така и в другите ни производствени направления.
Средно за всяка от последните 5 години изработваме и доставяме корпусна мебел за около 1500 места - бройки работни места/легла, по различни поръчки за домове, офиси, ведомства и министерства .
Един от ключовите фактори за постигането на доброто ниво на качество в кратки срокове е уплътняването на производствената линия с по две и повече машини за всяка една различна дейност.
Друг съществен елемент е наличието на складова база за съхранение на полуготовата и готова продукция във вид удобен за бързо реагиране при заявяване от Възложителя на готови помещения за монтаж.
Важен е също и транспортният парк на МЕБЕЛНА ФАБРИКА “АМО“, състоящ се от 10 леки- и тежко-товарни автомобила за нуждите на доставката и монтажа на различно отдалечени обекти.
Отлично обученият персонал в производствената ни база и в офиса, находящи се в София, както и и добре изградените хоризонтални и вертикални връзки в организационната ни структура спояват всичките гореизброени предимства в едно хомогенно цяло. Наличието на Сертификат за качество ISO 9001 -2015 е доказателство за добре работеща система.
Но да обърнем внимание и на продуктите на МЕБЕЛНА ФАБРИКА “АМО. А те са:
Обзавеждане с работни конфигурации съставени от готови разполагаеми модули- бюра, контейнери с чекмеджета и библиотеки, които се проектират съобразно конкретните нужди и изисквания на клиентите.
Дизайнерската ни линия е разработена от водещи архитекти и дизайнери, а за текущото ни проектиране разполагаме с архитекти и инженер-технолози.
За изработката на мебелите се използват най-подходящите материали с висока степен на устойчивост. Ламинираните плочи съответстват на сертификата Е1 за ниска емисия на формалдехиди и други вредни вещества. Те са облепени с ABS-кант с дебелина 2 мм при температура от 205оС, което го прави практически неразлепим. При сглобката на конструкцията на бюрата поставяме специален регулируем и демонтируем обков.
Това е един от многото примери, от които се разбира , че ние не се стремим да пробутаме стоките си, а се грижим за това и служителите на нашите клиенти да са доволни и продуктивни при употребата на нашето обзавеждане!!!