Ќовини
ѕет идеи, как да оживите антрето
05.02.2010 г.

 огато обзавеждаме дома си, ние пилеем страшно много време и внимание за дневната, кухн€та и спалн€та, но ирони€та е, че има едно м€сто, което е най-използваното и в същото време най-пренебрегваното в дома Ц јЌ“–≈“ќ. ћного от нас просто го пропускат, когато планират декораци€, но знаете ли, че само с н€колко докосвани€ антрето може да претърпи драматична пром€на към един по-ефектен вид. ≈то н€колко идеи:

јнтрето като галери€

 акво мислите за иде€та, по стените на антрето да подредите ¬аши семейни снимки, превръщайки го в импровизирана галери€. јко то е т€сно, по-добра работа ще ¬и свършат по-малки снимки (или рисунки), които предполагат разглеждане от по-близо. јко разполагате обаче с повече площ, спокойно можете да поставите и по-големи картини.

јнтрето като библиотека

 нигите придават уют на вс€ко помещение. ѕодредени на лавици в антрето, те автоматично ще внесат топлина и спокойствие. јко тръгнете в тази посока, помислете за вариант, при който етажерките са монтирани по протежение на ц€лата стена, даже от пода до тавана.

јнтрето като фоайе

јко разполагате с повече площ в това помещение, защо не го превърнете в пълнокръвно фоайе? ќсобено подход€щи за целта са антрета, в които има приток на дневна светлина от прозореца или входната врата. ѕоставете пейка или малко канапе, столове или възглавници и веднага се сдобивате с м€сто, където можете да поседнете докато събувате обувките си, да прочетете н€ко€ книга или списание, или дори да изпиете чаша кафе.

јнтрето като килер

“ази иде€ е особено подход€ща, ако в жилището не ¬и достига м€сто, в което да съхран€вате ¬ашите вещи. ѕри подход€ща аранжировка и с помощта на н€колко шкафа получавате екстра-складова площ, както е показано на снимката по-долу. «а да избегнете безпор€дъка, постарайте се шкафовете за съхранение на вещи да бъдат затворени. ¬ случай, че сте поставили открити рафтове, ще се наложи да обръщате повече внимание на това помещение, за да не настане хаос и безпор€дък.

јнтрето като елегантно преходно пространство

—амо с две-три стъпки ¬ие можете да превърнете ¬ашето антре в символ на елегантност. ѕолилей, който служи като простичък, но драматичен визуален акцент и подход€що подбрани цветове за стените са достатъчни за да постигнете това. Ѕо€дисайте стените, таваните и корнизите в еднакъв светъл цв€т, за да увеличите оптически площта на помещението. јко желаете антрето да изглежда по-широко, нека краищата му бъдат бо€дисани в по-тъмни тонове. »зползвайте по-тъмни цветове за ц€лото помещение, ако искате да му придадете по-уютно излъчване.

Ќаистина, както го доказват и снимките тук, защо тр€бва антрето ¬и да бъде просто скучно и безлично помещение, което служи само за преход от една ста€ в друга, когато това може да се промени и то - сравнително лесно?